PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE PROXENETISM
Marti  dimineaţă, poliţiştii din Prahova au efectuat 7 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism. 
 
Două descinderi au avut loc pe raza Municipiului Ploieşti, una în localitatea Şoimari, una în Bălţeşti şi alte 3 în comuna Podenii Noi.
 
De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce ar putea proveni din activitatea infracţională (lei şi euro în valoare de aproximativ 20.000 de lei, telefoane mobile şi înscrisuri). De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme.
 
De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi comis acte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât şi în afara ţării, prin metoda ,,loverboy”. 
 
Aceştia ar fi avut, iniţial, relaţii de prietenie/concubinaj cu femei, pe care, ulterior, le-ar fi determinat să se prostitueze, îndeosebi în cluburi din afara ţării. 
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de euro.
 
Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi.
 
3 persoane au fost reţinute în urma perchezitiilor de azi. 
Miercuri , vor fi prezentate parchetului cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea dispuneti de masuri preventive.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova 
 
Captura foto : Politia Romana