PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE FURT ŞI FURT CALIFICAT
 
În această dimineaţă, poliţiştii prahoveni şi cei ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din I.G.P.R. au efectuat 32 de percheziţii la persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt şi furt calificat.
 
La data de 22 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Valea Călugărească au efectuat 32 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, gospodării şi societăţi comerciale. 26 de descinderi au avut loc în comuna Berceni, 4 în Municipiul Ploieşti, una în comuna Valea Călugărească şi una în comuna Leordeni, judeţul Argeş .
 
Din cercetări au rezultat indicii că, începând din luna martie a anului trecut, persoanele în cauză ar fi pătruns în incinta unor locuinţe, gospodării şi societăţi comerciale, situate în comunele arondate Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească, de unde ar fi sustras diverse bunuri şi valori, precum şi animale şi material lemnos. În fapt, ar fi vorba de 21 de infracţuni de furt şi furt calificat.
 
De la locaţiile vizate, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, numeroase bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională, precum motoferăstraie, motocoase, unelte, telefoane mobile, spalieri din beton, material lemnos, materiale de construcţii, precum şi animale (caprine). De asemenea, au fost indisponibilizate şi atelajele cu care bănuiţii ar fi transportat material lemnos tăiat ilegal din păduri proprietate privată şi proprietate a statului.
 
Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 57.000 de lei.
 
24 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.
 
Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, furt calificat, tăiere ilegală şi furt de arbori.
 
Activitatea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale a poliţiei Române. La percheziţii au participat şi jandarmi.
 
sursa:Comunicat IJP Prahova 
Video:Politia Romana