Ce activităţi vor face copiii şi adolescenţii în vacanţa de vară la Logiscool Ploieşti

 

Logiscool, Şcoala Internaţională de Programare şi Robotică, anunţă deschiderea înscrierilor la taberele urbane de vară de programare şi tehnologie. Copiii şi adolescenţii din Ploieşti vor putea să petreacă o săptămână din vacanţă făcând activităţi extra-şcolare creative care să-i ajute să înţeleagă şi să dezvolte internetul de mâine.

Pentru toţi micii entuziaşti ai tehnologiei, dar şi pentru cei ce sunt abia la început, Logiscool a pregătit mai multe cursuri de vară, structurate în patru mari tematici în cadrul Taberelor Urbane: Programare, Robotică, Minecraft, cât şi Editare Foto şi Video. Taberele durează o săptămână şi se organizează în cadrul centrului Logiscool.

Şcoala Logiscool din Ploieşti se va alătura astfel celorlalte 17 şcoli din România care organizează tabere ce-i iniţiază pe copii în lumea programării.

Copiii şi adolescenţii se pot înscrie pe site-ul Logiscool în secţiunea de Tabere Urbane.

Cât durează taberele Logiscool?

Toate cursurile sunt adaptate vârstei copiilor şi construite în funcţie de complexitate, copiii vor avea la dispoziţie o mulţime de activităţi distractive şi cursuri interactive.

Taberele durează 5 zile, de luni până vineri, şi sunt disponibile două variante: jumătate de zi sau o zi întreagă. Pentru cei care vor să studieze programare intensiv pe parcursul verii, Logiscool a pregătit cursuri de programare de două săptămâni.

În cazul în care părinţii şi elevii aleg cea de-a doua variantă, copiii participă la cursuri jumătate de zi, iar în cealaltă jumătate iau parte la activităţi recreative în aer liber. Taberele Logiscool se vor desfăşura în perioada iunie - septembrie. Toate grupele au între 6 şi 12 elevi pentru ca atenţia instructorilor să fie distribuită în mod egal şi pentru ca cei mici să poată să lucreze performant.

 

Mai multe tematici de tabere digitale pentru ca elevii să încerce joburile internetului de mâine

Pentru că tehnologiile evoluează mai repede ca niciodată, Logiscool a dezvoltat mai multe tipuri de tabere, majoritatea de o săptămână, care să-i ajute pe cei mici nu doar să intre în lumea programării, dar şi să să încerce mai multe tipuri de discipline digitale.

Tabere de programare

În taberele de programare elevii pot să facă primii lor paşi în acest domeniu, într-un mod foarte atractiv. Taberele sunt concepute astfel încâtsă fie interactive şi să le stârnească copiilor curiozitatea, dar şi să le pună la încercare gândirea analitică şi critică.

 

Elevii vor învăţa să scrie jocuri şi aplicaţii în platforma dezvoltată de Logiscool, Scoolcode, care este adaptată în funcţie de vârstă şi care le permite să fie creativi deoarece complexitatea proiectelor creşte pe măsură ce acumulează cunoştinţe şi dobândesc noi skill-uri.

Tabere de robotică

În cadrul taberelor de robotică, copiii vor învăţa cum să programeze roboţeii să execute anumite comenzi. Mai mult, vor dobândi conceptele de bază ale programării şi roboticii şi vor lucra la probleme tipice de robotică precum orientarea, recunoaşterea culorilor, a sunetului sau depăşirea obstacolelor.

 

Tabere de Minecraft

Minecraft este unul dintre cele mai populare jocuri de computer din lume în care copiii pot să creeze propria lor lume Minecraft, să învăţe cum să construiască structuri mecanice controlate prin circuite virtuale complexe. Copiii vor întâmpina multe provocări, dar le vor şi depăşi cu ajutorul ingeniozităţii şi a instructorilor care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci zile de tabără.

Tabere de editare video şi de junior designeri

Vloggeri aspiranţi şi junior designerii îşi vor pune şi ei creativitatea la încercare în cadrul taberelor Logiscool la cursurile de editare video şi grafică. La cursul de producţie şi editare video, adolescenţii vor afla care sunt principalele genuri de film, cum pot să îşi spună cât mai convingător povestea, ce tehnici de editare să folosească, cum să aplice efecte speciale, dar şi cum să pună subtitrări.

 

Junior designerii vor testa practic, în timpul taberei, viaţa reală a unui Graphic Designer. Ei vor învăţa cum să utilizeze un soft profesional de editare a imaginilor, cum să combine culorile şi cum să facă prezentări interesante.

Care este preţul taberelor urbane Logiscool?

Preţurile taberelor diferă în funcţie de module şi de opţiunea pentru care se optează (tabară de o săptămână sau două săptămâni, programe de o jumătate de zi sau de toată ziua). 

Acestea pornesc de la 449 pentru programele de luni-vineri, o jumătate de zi. Pentru detalii complete, vizitează secţiunea dedicată explorării taberelor urbane.