Precizare IJP Prahova ,în cazul şefului poliţiei prahovene, despre care s-a afirmat că a fost sancţionat de ÎCCJ
În urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii potrivit cărora şeful I.P.J. Prahova a fost sancţionat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru neîndeplinirea unui mandat de aducere de către un poliţist, Compartimentul de Relaţii Publice al I.P.J. Prahova este abilitat să comunice următoarele:
Până la acest moment, la nivelul unităţii noastre nu a fost recepţionată nicio înştiinţare cu privire la aplicarea acestei amenzi judiciare.
 
În urma primelor verificări, a rezultat faptul că Secţia Nr. 4 a Poliţiei Municipiului Ploieşti a primit, spre a fi pus în aplicare, un mandat de aducere, emis pe numele unui ploieştean, în vârstă de 43 de ani.
 
Vineri, 10 mai a.c., bărbatul a fost căutat la domiciliu, în vederea aducerii la cunoştinţă a conţinutului mandatului, însă nu a fost găsit.
În dimineaţa zilei de 13 mai a.c., poliţiştii s-au deplasat, din nou, la domiciliul acestuia, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, însă bărbatul nu a fost găsit nici de această dată.
 
Întrucât au fost desfăşurate activităţi de depistare a celui în cauză, comunicarea acestor aspecte către instanţa de judecată nu s-a putut realiza până la termenul înscris în mandat (ora 09.00, ci la ora 11.00).
 
De asemenea, conducerea I.P.J. Prahova a dispus, prin Biroul Control Intern, demararea unor verificări, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi, în funcţie de aspectele constatate, luarea măsurilor legale care se impun.”
sursa: Compartimentul de Relaţii Publice al I.P.J. Prahova
Foto: IJP PRAHOVA