O persoană a fost arestată preventiv în urma percheziţiilor la persoane bănuite de furturi din locuinţe prin metoda „pomana”

Potrivit IJP Prahova, poliţiştii ploieşteni au efectuat, marţi dimineaţa, şase percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţe prin metoda „pomana”, percheziţii în urma cărora patru persoane au fost aduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Cinci dintre descinderi au loc în judeţul Prahova şi una în judeţul Ilfov.

„Din cercetări au rezultat indicii că, de la începutul acestui an, persoanele în cauză ar fi săvârşit 3 infracţiuni de furt din locuinţe de pe raza municipiului Ploieşti. Se pare că aceştia, sub pretextul oferirii de alimente şi bani în memoria unor persoane decedate, determinau victimele să le permită accesul în locuinţă. Ulterior, ar fi creat un context în care unul din bănuiţi reuşea să sustragă sume de bani deţinute în locuinţă de persoanele vătămate.”, a precizat IPJ Prahova.

Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la peste 10.000 de lei.

O persoană arestată preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit sursei menţionate, joi (n.r. 9 mai 2019), instanţă de judecată a dispus faţă de opersoana, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Foto cu caracter ilustrativ .