MANIFESTARI PRILEJUITE DE ZIUA EUROPEI .PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Primăria Municipiului Ploieşti invită cetăţenii la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Europei, Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, care se vor desfăşura în oraşul nostru,  joi, 09 mai 2019.

Ceremoniile militare şi religioase ocazionate de sărbătorirea celor trei importante evenimente se vor desfăşura laMonumentul Vânătorilor de la Gara de Sud.

Astfel, după sosirea persoanelor oficiale, salutarea Drapelului de luptă şi ocuparea locului în dispozitiv, începând cu ora 11.00, se vor intona Imnul Uniunii Europene şi Imnul naţional a României.

Ulterior, de la ora 11.10, se va oficia o ceremonie religioasă, iar oficialităţile locale vor susţine alocuţiuni.  În continuarea programului vor avea loc depuneri de coroane, jerbe şi buchete de florila Monumentul Vânătorilor, în cinstea eroilor căzuţi la datorie.

Manifestarea se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare şi a Fanfarei Consiliului Judeţean Prahova. Totodată, reprezentanţii administraţiei publice locale vor fi prezenţi, începând cu ora 12.00, la un ceremonial de depunere a coroanelor, care se va desfăşura la Complexul Memorial al Eroilor Sovietici, din municipiul Ploieşti.

În cadrul acestui eveniment vor fi susţinute alocuţiuni şi vor fi depuse coroane, jerbe şi buchete de flori, în semn de omagiu adus soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă.

Sursa:Primaria Ploiesti

Foto:CJ Prahova