Droguri găsite la Ploieşti, în urma unor perchezitii ale DIICOT Prahova

Potrivit un comunicat al DIICOT Prahova , marti in Ploiesti au avut loc un flagrant şi o percheziţie domicilară  pentru a prinde două persoane implicate în traficul de substanţe psihoactive. Cu ocazia celor două acţiuni au fost audiaţi 15 consumatori de substanţe psihoactive.

 

Comunicatul DIICOT

La data de 17.04.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpaţi, în vârstă de 29 şi 30 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, inculpaţii au deţinut, fără drept, în vederea comercializării pe raza municipiului Ploieşti, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cu ocazia efectuării activităţii de prindere în flagrant şi a percheziţiei domiciliare au fost identificate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de grame de substanţe cu proprietăţi psihoactive (sub formă de materie vegetală şi substanţe pulverulente), sumele de 6.495 de lei şi 55 de euro şi 6 telefoane mobile.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurilor preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, precum şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

N.R. Cei doi inculpati au fost arestati pentru 30 zile .