DIICOT a prins o retea de proxeneti care exploata romance la Londra

O grupare infractionala specializata in proxenetism si spalarea banilor a fost destructurata, in urma unei actiuni comune romano-britanice, care s-a desfasurat in judetul Ialomita si in zona metropolitana a Londrei, potrivit unor comunicate ale Politiei si DIICOT.

In cadrul actiunilor pentru destructurarea gruparii infractionale, au avut loc opt perchezitii in judetul Ialomita si in Marea Britanie.

La perchezitiile desfasurate in Ialomita au participat procurori ai DIICOT si politisti de combatere a criminalitatii organizate din Ialomita si Bucuresti. O echipa operativa romana a fost deplasata la actiunile simultane desfasurate de autoritatile judiciare britanice in zona metropolitana a Londrei.

In urma perchezitiilor, sase persoane au fost duse la audieri si au fost ridicate bijuterii si sume de bani (aproximativ 46.000 de lei) . Totodata, a fost instituit sechestru asigurator asupra a trei case, a unui apartament, a trei autoturisme, conturi bancare si parti sociale.

Potrivit unui comunicat DIICOT, activitatile anchetatorilor romani au fost integrate unei actiuni comune executate in parteneriat cu autoritatile judiciare competente britanice (Crown Prosecution Service si Metropolitan Police Service), in executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta, in instrumentarea dosarului DIICOT BT Ialomita si a Operatiunii Kedah, pe rolul Metropolitan Police Service. 

Grupul infractional organizat ar fi fost constituit incepand din 2015, iar membrii acestuia au actionat in mod coordonat si conform unor roluri prestabilite, pentru determinarea si inlesnirea activitatilor de prostitutie, pe teritoriul Marii Britanii, a cel putin 22 de femei.

In urma activitatilor de proxenetism, membrii grupului infractional beneficiau material, in mod direct.

Cei mai multi dintre membrii grupului au fost descoperiti in Marea Britanie.

Activitatile desfasurate de procurori si politisti au beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale si al jandarmilor din Ialomita.

 

Sursa: Ziare.com