Copiii pun intrebari si intra in culisele celui mai important centru comercial din regiune, numai la „Saptamana Portilor Deschise” Curiozitatea copiilor este incurajata la Ploiesti Shopping City si, in perioada 27-31 martie, acestia vor avea ocazia sa intre in culisele centrului comercial. Surprizele pregatite pentru ei in cadrul „Saptamanii Portilor Deschise” sunt multe. Micutii se vor putea bucura si de o plimbare prin padurea fermecata alaturi de simpaticul veveritoi Rontzy, vor invata lucruri noi despre animalutele lor preferate si isi vor testa creativitatea la atelierele de creatie sustinute de „Oaia Promordiala” si „Enjoy the art by Mariuca”.

Timp de o saptamana, cel mai important centru comercial din regiune isi deschide portile si ii invita pe cei mai curiosi micuti sa descopere ce inseamna cu adevarat un mall. Acesti vor putea participa la un tur inedit, in cadrul caruia li se va dezvalui ce se afla in spatele imaginii a zeci de magazine, cum arata instalatiile, structura si intreg mecanismul din spatele Ploiesti Shopping City. Pentru ca intrebarile nu vor putea lipsi, copiii vor afla cu aceasta ocazie si “Cate tone de ciment au fost folosite la constructia cladirii?” sau “Cati oameni lucreaza in mall?” si multe alte curiozitati.

Durata turului este de 30 de minute si intrarea este gratuita in baza rezervarilor la numarul de telefon 0751 043 178.

Simpaticul veveritoi Rontzy si padurea fermecata

Dupa tur, Rontzy, mascota „Clubului lui Rontzy”, ii invita pe copii in padurea fermecata, unde ii vor putea cunoaste prietenii. Pe parcursul circuitului interactiv, micutii vor afla lucruri noi despre animalele lor preferate si despre relatiile de interdependenta din fauna padurilor noastre. Micul curs le va oferi participantilor si informatii despre cum putem sa ajutam si sa ne purtam in drumetiile pe munte in asa fel incat sa nu stricam traiul animalelor.

Copiii vor primi elemente de costumatie pentru a se deghiza in animalutele padurii si apoi, avand drept ghid un padurar, vor porni la drum, prin padure si vor descoperi adaposturile fiecarui animalut in parte si vor fi indrumati sa faca o activitate dedicata, precum sa construiasca un cuib pentru puii ciocanitoarei, sa isi testeze vederea pe intuneric, precum bufnita, sa se intreaca intr-un concurs de imitat urletul lupului si multe alte activitati educative si amuzante deopotriva.

Rontzy, cel mai simpatic veveritoi din judet, va fi alaturi de participanti pe tot parcursul aventurii lor in padure si va avea grija sa ii invete o serie de lucruri utile, cum ar fi utilizarea busolei si recunoasterea urmelor animalelor.

Durata turului este de 40 de minute si intrarea este gratuita

„Oaia Primordiala” si „Enjoy the art by Mariuca” sustin creativitatea prin joaca

Dupa ce au aflat povestea din spatele Ploiesti Shopping City, copiii pot sa participe la atelierele de creatie sustinute de „Oaia Primordiala” si „Enjoy the art by Mariuca”.  „Oaia Primordiala” le-a pregatit celor mici un atelier in cadrul caruia vor invata tehnicile de impaslire a lanii Merinos, vor confectiona brose colorate, margele si bilute. „Enjoy the art by Mariuca” ii asteapta pe cei mici sa se bucure de arta in cadrul workshop-ului „Enjoy the ART” si sa realizeze obiecte din polistiren cu specific pascal, pe care le vor colora cu vopsea acrilica si le vor transforma in cele mai creative obiecte de decor.

Costul de participare la ateliere este de 5 lei/copil.

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.