Ziua Internaţională a conştientizării autismului a fost marcată şi la Ploieşti

Duminică, 31 martie a.c., la Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale " Grigore Moisil " a avut loc ediţia a VI a Zilei Internaţionale a autismului.

Evenimentul, denumit “Zâmbete pentru copiii cu autism “a fost organizat de Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova în parteneriat cu Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti.

Momentele speciale au fost susţinute de Dinamic Kids, Teatrul Ancuţa şi Clubul Artist Ploieşti, a fost organizat un atelier de creaţie, în care imaginaţia copiilor a fost transpusă prin colorarea a  100 fluturaşi lipiţi pe colii de hârtie, simbol al prieteniei, iar reprezentanţii ISU Prahova au susţinut un atelier de prim ajutor.

Sonorizarea a fost asigurată DJ Daniel Costache

Partener media al evenimentului a fost www.infoploiesticity.ro

Copii mulţi, distracţie pe măsură.

Peste 200 de copii însoţiţi de părinţi, au participat şi s-au distrat alături de cei invitaţi, transformând evenimentul într-un plin de culoare, emoţii şi optimism.

“Ne-am bucurat să avem alături de noi copii minunaţi şi părinţi deosebiţi. Ne-am simţit foarte bine, copiii s-au distrat, s-au jucat şi în cadrul atelierului de creaţie au reuşit să coloreze împreună 100 de fluturi pe care i-au lipit pe o rolă de hârtie, simbol al prieteniei dintre un copil special şi unul tipic.” a declarat pentru Info Ploieşti Citry, Dana Oncioiu –Presedinte Asociaţia “Curcubeul Autismului “Prahova.

P.S.Vă reamintim că Asociaţia “Curcubeul Autismului “Prahova, a fost prima care a organizat la nivel local evenimente dedicate Zilei Internaţională a conştientizării autismului.