Un amplu exerciţiu de intervenţie pentru stingerea incendiilor a avut loc la staţia de pompare ţiţei Băicoi
În data de 21.02.2019, în intervalul orar 22.00-24.00, la Rezervorul 4 de stocare ţiţei din cadrul staţiei de pompare Băicoi a izbucnit un incendiu. Pe timp de zi, la rezervor s-au efectuat lucrări de mentenanţă cu un polizor unghiular, fapt care a condus la producerea incendiului. Reziduul rămas în interiorul rezervorului nu a fost observat la timp şi a luat foc. Unul dintre angajaţii punctului de lucru a observat incendiul din interior şi a acţionat conform procedurii de intervenţie în caz de incendiu la rezervoare, a început să facă răcirea rezervorului, după care au fost anunţaţi pompierii, conducerea obiectivului şi s-a pornit instalaţia de spumă. 
La sosirea pompierilor, aceştia au fost anunţaţi că în interior sunt două victime care nu au putut fi evacuate din cauza fumului şi gazelor emanate de la rezervor. Imediat s-au format echipe de recunoaştere pentru salvarea victimelor, a fost cercetată zona, iar victimele au fost evacuate şi transportate la punctul de adunare răniţi intoxicaţi, zona Ambulanţă. 
După salvarea victimelor, conform protocolului, s-a efectuat răcirea rezervorului, s-a iluminat zona, au fost folosite tunurile de pe autospecială cu autoscara de 42 m, incendiul a fost stins şi, astfel, s-a restabilit starea de normalitate.
 
Conform Planului de desfăşurare a exerciţiului cu forţe şi mijloace în teren, 4 autospeciale şi o autoscară au intervenit pentru stingerea incendiului simulat. 
 „Intervenţia de astăzi face parte din planul de acţiuni derulate de  societatea CONPET, care,  prin expertiza şi personalul calificat, este pregătită să asigure securitatea transportului de ţiţei prin conducte şi restabilirea, în cel mai scurt timp, a stării de normalitate la nivelul Sistemului Naţional de Transport al ţiţeiului, pe toate componentele declarate  infrastructură critică.”- TIMUR-VASILE CHIŞ, director general CONPET S.A    
La staţia de pompare Băicoi se asigură recepţia şi depozitarea ţiţeiului pompat din staţiile Mislea şi Băicoi Vest, în 2 din cele 4 rezervoare, şi repomparea acestuia spre rafinăria Petrobrazi.
CONPET S.A. deţine infrastructură critică naţională, în baza  Hotărârii de Guvern nr. 1198/2012 privind desemnarea infrastructurilor critice naţionale. În acelaşi timp, Sistemul Naţional de Transport al Petrolului administrat de CONPET S.A. este de importanţă strategică, conform Legii Petrolului nr. 238/2004. Societatea este definită, prin lege, ca fiind de importanţă naţională şi strategică.