O altă zi cu evenimente rutiere în judeţul Prahova.Rezumat
Şi astăzi (vineri, 22 februarie a.c.) au avut loc mai multe evenimente rutiere în judeţul Prahova.
 
Accident pe DJ 102 C, la Sângeru.
Vineri după amiază, un adolescent în vârstă de 15 ani, a fost lovit de un autoturism al cărui conducător auto efectua manevra de mers cu spatele, pe DJ 102 C, pe raza localităţii Sângeru.
 O persoană a sunat la 112 şi a anunţat evenimentul rutier. La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi ale Serviciului de Ambulanţă Prahova.
Din fericire accidentul a fost unul uşor.
 
Tot vineri după amiază, un alt accident rutier s-a produs pe Centura de Vest a Ploieştiului, în zona Lukoil, după ce s-a produs o tamponare într-o cisternă şi un autoturism.
La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Poliţiei şi ale Serviciului de Ambulanţă Prahova.
 
Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime. Potrivit IPJ Prahova, circulaţia rutieră pe banda dinspre acostament a fost restricţionată. pe sensul către Braşov.
 
La Băicoi, un pieton a fost acroşat de un autoturism, după ce a tranversat neregulamentar.
În jurul orei 15.00, pe DJ 100 F, un pieton a fost acroşat de un auto, cu oglinda laterală, după primele verificări, pietonul a tranversat strada prin loc nepermis.
" Taximetrişti" ilegali depistaţi în trafic pe raza localităţilor Izvoarele şi Măneciu.
În jurul orei 16.40, pe DN 1 A, pe raza localităţilor Izvoare şi Măneciu, poliţiştii rutieri au depistat în trafic doi conducători auto care efectuau transport ilegal de persoane. Ambii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 1000 lei fiecare, nefiind depistaţi la primaabatere de acest gen.
De asemenea, le-a fost suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare auto.
 
Doi tineri din Câmpina au dosar penal după ce au condus o maşină.
 
 
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, un echipaj din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina a observat, pe o stradă din localitate, 3 tineri cu comportament suspect.
"Legitimându-i, poliţiştii au stabilit că este vorba despre doi tineri din Bucureşti şi o fată din localitate. În urma verificărilor, s-a descoperit faptul că bucureştenii au condus, succesiv, un autoturism din localitatea de domiciliu, până în Câmpina, deşi unul avea suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, iar celălalt nu deţine permis pentru nicio categorie de vehicule".
Astfel, în cauză au fost demarate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducera unui autovehicul de către o persoană care acest drept suspendat.
 
La Ploieşti, un biciclist a fost acroşat de un autoturism care nu a acordat prioritate.
În seara aceasta, în sensul giratoriu Şoseaua Vestului - strada Mărăşeşti, un autoturism a acroşat un biciclist.
 La faţa locului au ajuns echipaje ale Poliţiei şi ale Serviciului de Ambulanţă Prahova.
Potrivit primelor verificări se pare că accidentul rutier s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. Biciclistul rănit, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a beneficiat de asistenţă medicală.
 
În altă ordine de idei, traficul rutier şi cel feroviar au fost reluate după incidentul de astăzi dimineaţă, atunci când o balustradă de aproximativ 15 metri s-a prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune a căii ferate, balustrada din zona podului de cale ferată de pe Centura de Est a Ploiestiului (Matizol). Detalii AICI: http://infoploiesticity.ro/eveniment/2261-o-balustrada-si-pasajul-pietonal-de-pe-podul-centurii-de-est-a-ploiestiului-au-cazutpeste-calea-ferata.html
 
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, în jurul orei 13.30, traficul rutier a fost reluat în intersecţia DN 1 cu DN 1 A şi DN 1 A cu DN 1 B, pe o singură banda de mers, pe direcţia Bucov-Barcanesti, apoi acesta a fost reluat complet.
 
Anunţ CFR Călători.
 
Pe firul II, între Ploieşti Sud şi Valea Călugărească, circulaţia trenurilor a fost reluată în condiţii normale de trafic la ora 11.25.
 
La ora 14.40 a fost redeschis şi firul I de circulaţie pe segmentul de cale ferată Ploieşti Sud - Ploieşti Est - Valea Călugărească.
 
La această oră, traficul rutier şi cel feroviar în zona afectată este cel normal.
 
 
Sursă: IPJ Prahova