O balustradă şi pasajul pietonal de pe podul Centurii de Est a Ploieştiului au căzut  peste calea ferată
Conform unei informaţii de la IPJ Prahova in cursul dimineţii de azi o balustradă de aproximativ 15 metri s-a prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune a caii ferate , ,balustrada din zona podului de cale ferata de pe Centura de Est a Ploiestiului ( Matizol ).
Din fericire nu au fost semnalate victime .
In acest moment,circulaţia CFR şi cea rutieră şunt blocate pe ambele sensuri pe ruta Ploieşti-Buzău - 4  trenuri de călători sunt oprite în staţii( 2 la Valea Călugărească, 1 la Ploieşti Sud si 1 la Mizil ).
Circulaţia rutiera este deviata si au fost amplasate filtre ale Politiei Rutiere la intersecţia DN 1 cu DN 1 A si la DN 1 A cu DN 1 B .
Cauzele  prăbuşirii inca nu sunt cunoscute .
Va reamintim ca in urma cu un an a avut loc un incident similar,in apropierea Gării de Vest , atunci  o pasarelă ruginită, aparţinând societăţii Veolia, s-a prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune .
 
Comunicat CFR Călători.
 Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviară a fost oprită începând cu ora 09.00 pe relaţia Ploieşti Sud - Ploieşti Est -Valea Călugărească, după ce balustrada unui pod rutier a căzut pe linia de cale ferată la ieşire din staţia Ploieşti Est, fiind întreruptă şi alimentarea cu energie electrică a firelor de contact.
 
Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti s-a deplasat deja la faţa locului, fiind de asemenea îndrumată pentru intervenţie şi o drezină pantograf pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact şi remedierea deranjamentelor.
 
La această oră 4 trenuri de călători au fost oprite în gările de pe traseu, după cum urmează:
-   IR 1570 (Galaţi - Bucureşti Nord) - staţionează în Valea Călugărească
-   IR 1573 (Bucureşti Nord - Galaţi) - staţionează în Ploieşti Sud
-   R 5054 (Adjud - Ploieşti Sud) - staţionează în Valea Călugărească
-   IR 1732 (Galaţi - Braşov)- staţionează în Mizil .
 
 
foto:ISU Prahova