Un permis de conducere fals şi trei infracţiuni comise la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.
 
În data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, Serghei T., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 28 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.
 
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "B", "C","BE" şi "CE".
 
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals şi că Serghei T. figurează în bazele de date ale autorităţilor din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria "B".
 
Cu privire la cele constatate, Serghei T. a declarat că în urma cu aproximativ nouă luni şi-a pierdut permisul de conducere şi pentru că avea nevoie urgentă de document, a apelat la un cetăţean din R. Moldova, ale cărui date nu le cunoaşte, care i-a procurat documentul prezentat la control, contra sumei de 100 de euro.
 
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv.
sursa:www.politiadefrontiera.ro/http://www.politiadefrontiera.ro/