Festivalul Internaţional de Film Ploieşti continuă cu cea de-a 7-a ediţie

Festivalul Internaţional de Film Ploieşti (PIFF), primul festival din România dedicat filmelor de gen (fantasy, thriller, horror şi sci-fi) se pregăteşte pentru cea de-a 7-a ediţie. În perioada 15-18 decembrie 2018, unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale ale Ploieştiului transformă oraşul într-un hub cultural, datorită programului divers şi original, majoritatea filmelor selectate în festival fiind în premieră proiectate în România.

O schimbare importantă a festivalului este organizarea acestuia la Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti, un loc cu tradiţie pentru ploieşteni, care ne-a primit cu căldură. Ne-am dorit să ajungem mai aproape de inima oraşului nostru şi-n acelaşi timp am simţit nevoia publicului de a se deconecta de agitaţia mall-urilor şi de a intra într-o atmosferă autentică de festival pe care am avut-o încă de la prima ediţie din 2011, când exista o locaţie specială dedicată doar festivalului.

Obiectivele principale ale PIFF, încă de la prima ediţie au fost promovarea cineaştilor aflaţi la început de carieră. Aceştia şi-au putut înscrie filmele în Competiţia Oficială (filme scurte fantasy/thriller/horror/sci-fi) sau într-una din secţiunile din afara competiţiei:

Dark Comedy - secţiune ce cuprinde comedii scurte cu umor negru

Lovestory Special - secţiune cu filme scurte ce conţin poveşti de dragoste neobişnuite

Un alt eveniment important al acestei ediţii îl reprezintă proiecţia filmului "În Pronunţare", debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, ce îi aduce în faţa publicului pe Dorotheea Petre şi Cuzin Toma într-un singur personaj. O proiecţie oferită în premieră la Ploieşti.

Cea de-a 7-a ediţie PIFF se desfăşoară în anul Centenarului Marii Uniri, motiv pentru care, în campania de promovare, ne-am îndreptat atenţia către oamenii care s-au unit şi ne-au ajutat în fiecare an: voluntarii. Ei sunt cei cărora le dedicăm această ediţie, pentru că fără entuziasmul şi implicarea lor în organizarea şi în promovarea festivalului, acesta nu ar mai fi continuat. - Emilian Floareş, Director al Festivalului Internaţional de Film Ploieşti

Anul acesta, 11 filme din 9 ţări concurează pentru Trofeul PIFF şi premiul în valoare de 1.000 de euro. Un premiu de 500 de euro îl va primi şi filmul cel mai votat de către public.

Festivalul Internaţional de Film Ploieşti este organizat de Helen Film® cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei. Mai multe informaţii se pot găsi pe pagina de Facebook a festivalului: www.facebook.com/PloiestiFilmFestival