Amenintare cu bomba la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti si Kaufland Nord. Supermarketul a fost evacuat

Potrivit Politiei Prahova, s-a primit in seara zilei de marti  un apel la 112 de la un barbat care a sesizat un atac cu bomba la un supermarket din zona de nord a Ploiestiului si la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Este vorba despre Kaufland Nord de unde au fost evacuate 150 persoane, iar la spital inca nu s-a procedat la evacuare considerandu-se o gluma intrucat barbatul care a facut anuntul nu mai raspunde la telefon.
Potrivit ISU Prahova, o autospeciala de accidente colective şi calamităţi s-a deplasat  la Spitalul Judeţean împreuna cu grupa operativa. Iar autospeciala pirotehnică s-a  deplasat  la Kaufland Nord.
 Conform politistilor, in cauza a fost intocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. 
Au fost evacuati si apartinatorii pacientilor de la spital.
Pompierii militari de la ISU PRAHOVA au  montat corturi  in parcarea Spitalului Judetean in eventualitatea in care se impunea evacuarea pacienţilor

Politia a efectuat  verificari in paralel la ambele locatii pentru a stabili daca exista sau nu vreun dispozitiv explozibil sau nu. In acelasi timp se s-a efectuat cercetari pentru depistarea apelantului.

 IJP: Verificarea celor 2 locatii s-a facut  cu caine detectare dispozitive explozive, in exteriorul cladirii si cu dispozitive tehnice speciale, in interiorul cladirii.

 La  cele doualocatii s-a incheiat actiunea de verificare ,  fara a fi depistate dispozitive explozive.

sursa:www.prahova-news.ro