Cutremur de 5,8 grade resimtit si in Ploiesti .Sistemul Ro-Alert ,nefunctional

Duminică dimineaţa, in jurul orei la ora 3 si 40 minute , s-a produs un seism cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter.

Seismul a avut loc in zona seismica Vrancea si a fost simtit puternic in Ploiesti si judetul Prahova .

 Potrivit autoritatilor judetene , nu au fost înregistrate apeluri la 112 ,  neexistand victime sau pagube materiale majore.

La cateva momente de la producerea cutremurului , Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului a transmis urmatoarele :
” In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km.
Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grade  Mercalli.”

Sistemul Ro-Alert nefunctional :

Desi autoritatile au promis ca vor implementa un sistem de alerta super performant,acesta nu a functionat .

Sistemul Ro-Alert, implementat şi verificat cu atata tam tam în tara si judetul Prahova, prin transmiterea de mesaje sms pe telefoanele mobile, a  fost un esec în cazul cutremurului de duminica dimineata .

Explicatii halucinante ale lui Read Arafat .

 

Potrivit sefului ISU, prin Ro-Alert populaţia este informată doar în cazul unei furtuni violente a unor viituri sau atacuri teroriste, nu şi înaintea unui cutremur.

„Nu vom da alerte înainte de cutremur. (....) Pentru a nu induce panica, pentru că ştim că nu avem pregătirea necesară la nivelul populaţiei ca să reacţioneze cu calm, plus că nu ştim cât câştigă. Riscul să dai un mesaj cu 20 de secunde înainte cuiva care se află la etajul zece este mare ca să-l prindă pe scara blocului”.

Epic…in caz de cutremure trebuie sa ne salvam singuri .

Pana va functiona Ro-Alert , va puteti salva singuri daca cititi instructiunile de AICI

 

Captura foto : http://www.infp.ro/