Incepe Festivalul studentesc

         În perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2018, Asociaţia Liga Studenţilor  din Centrul Universitar Ploieşti organizează cel mai aşteptat festival studenţesc:  STUDENŢIADA, eveniment coordonat la nivel naţional de către Uniunea Naţională a Studenţilor din România(UNSR).

Astfel, anul acesta se împlinesc 12 ani de la prima ediţie a festivalului iniţiat de UNSR, federaţie reprezentată în 18 centre universitare, ce însumează peste 90 de asociaţii studenţeşti.

            În anul 2006, UNSR-ul a iniţiat STUDENŢIADA, manifestare studenţească organizată la nivel naţional, care a determinat peste 5 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare. În prezent, numărul participanţilor la acest eveniment a ajuns la peste 20 000 de studenţi.

            La nivelul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti acest festival va fi coordonat de către tinerii voluntari din asociaţiile studenţeşti: Liga Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti şi Asociaţia Elevilor şi Studenţilor Basarabeni din Prahova. În cadrul acestor zile, studenţii celor cinci facultăţi, vor participa la o serie de activităţi cu scop educativ, cultural, sportiv şi social.

            “Împreună cu echipa Ligii Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti am pregătit un maraton de evenimente prin care dorim să încurajăm implicarea studenţilor în programe de tineret cu specific educaţional, cultural, social, sportiv şi de divertisment. Prin participarea la aceste activităţi, dorim să dezvoltăm legăturile între studenţii celor cinci facultăţi cu asociaţiile de tineret, mediul academic şi mediul de afaceri pe baza principiului solidarităţii. Graţie componenţei sale non-formale, asociaţia, prin evenimentele sale, completează o serie de cunoştiinţe şi încurajează: descoperirea, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, dezvoltarea personală şi a competenţelor de lider.”- Vasile Ailene, Preşedintele Ligii Studenţilor din Centrul Universitar Ploieşti.

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm luni, 29 octombrie 2018, începând cu ora 14:00, în Amfiteatrul AP9 al Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, la deschiderea oficială a FESTIVALULUI STUDENŢESC  STUDENŢIADA, unde vom prezenta studenţilor: Societatea Antreprenorială Studenţească din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti; Rolul activităţilor non-formale în dezvoltarea sănătoasă a tinerilor; programul Erasmus+, experienţele din SUA împreună cu  American Experience şi folosim această ocazie pentru a vă transmite, încă o dată, cele mai bune gânduri ale noastre!