ZIUA PORŢILOR DESCHISE la Rezervaţia Arheologică Târgşoru Vechi

Vineri, 27 iulie 2018, ora 11.00, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează ZIUA PORŢILOR DESCHISE la Rezervaţia Arheologică Târgşoru Vechi – com. Târgşoru Vechi, jud. Prahova. Iubitorii de istorie şi arheologie sunt aşteptaţi la baza Rezervaţiei Arheologice Târgşoru Vechi, judeţul Prahova pentru a afla mai multe informaţii cu privire la istoricul şi cercetările întreprinse în acest important sit arheologic.

Cercetările arheologice în perimetrul rezervaţiei au fost iniţiate în anul 1956, pe teritoriul fostului târg medieval de la Târgşor, de Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române şi Muzeul de Istorie al Regiunii Ploieşti – actualmente Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Colaborarea de peste 60 de ani dintre cele două instituţii a generat acumularea unei cantităţi importante de informaţii şi artefacte, a contribuit la rescrierea istoriei locului pe malurile pârâului Leaota şi a evidenţiat urme de locuire ce definesc toate epocile din paleoliticul superior şi până în secol al XIX-lea.

Târgşoru Vechi este un loc încărcat de istorie, de care oamenii locului trebuie să se apropie, pentru ca identitatea comunităţii să se fundamenteze şi pe trecutul său.

Programul cuprinde: omagierea arheologilor Gheorghe Diaconu şi Dan Lichiardopol; vizionarea expoziţiei foto-documentare „România Centenar” şi vernisarea expoziţiei de sit „Târgşoru Vechi – un sit milenar” care prezintă monumentele arheologice identificate şi cercetate la Târgşoru Vechi în cei peste 60 de ani de cercetări sistematice.

sursa:Comunicat de presa