Biserica Eroilor din Ploieşti a fost gazda pelerinajului cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Arhiepiscopia Romanului

Biserica Eroilor din Ploieşti a fost gazda pelerinajului cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Arhiepiscopia Romanului în perioada 28 iunie-3 iulie.

 

În ajunul praznicului s-a săvârşit slujba Vecerniei şi a Litiei, urmată de procesiunea cu Icoana Maicii Domnului Pantanassa şi fragmente de moaşte ale Sfântului Simeon din Muntele Minunat (de la Mănăstirea Neamţ) pe străzile parohiei. În ziua de prăznuire a Sfântului Voievod a fost săvârşită Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi condus de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Ioniţă, ecleziarhul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman. La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Claudiu Bazavan a adus mulţumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului pentru darul oferit credincioşilor ploieşteni care au avut astfel ocazia să se închine la sfintele odoare. Evenimentul, prilejuit de hramul bisericii, Sfântul Voievod Stefan cel Mare, s-a bucurat de prezenta a numeroşi închinători din Ploieşti şi din judeţul Prahova.

sursa:http://epr.ro/