A început festivalul turcesc de la Ploieşti

Festivalul turcesc, văzut ca o celebrare a multiculturalităţii, a debutat astăzi în Ploieşti, urmând să rămână deschis până duminică, timp în care organizatorii şi-au propus să prezinte publicului o parte din cultura şi tradiţiile Turciei.

Evenimentul aduce în prim-plan dansurile turceşti, bucătăria tradiţională, cu bucate pe bază de carne de oaie şi de pui, din care nu lipseşte nici kebabul, dar şi ceaiuri, cafea trucească şi numeroase dulciuri, în frunte cu celebra baclava, considerată regina deserturilor în această regiune geografică. Există şi un cort dedicat bucătăriei tătăreşti, dar şi unul cu preparate româneşti. Organizatorii au mai pregătit momente artistice tradiţionale, dansuri populare şi numeroase exponate ce ţin de portul tradiţional sau de artă şi meşteşugărit, expuse de reprezentanţii comunităţilor turce din ţara de baştină, dar şi din România, Bulgaria sau Turkmenistan.

CONTINUARE:

sursa:www.telegrama.ro