Evenimente dedicate Zilei  Mondiale a Mediului

Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, va organiza o serie de evenimente pentru a marca Ziua Mondială a Mediului, în data de 5 iunie 2018.

Astfel, se va desfăşura cea dea V-a ediţie a Festivalului de Film Ecologic pentru Elevi, care va avea ca temă centrală mesajul Stop poluării cu plastic”. Participanţii la festival vor avea de îndeplinit o condiţie esenţială, respectiv realizarea unui film de scurt-metraj pe această temă.

Elevii ploieşteni interesaţi de această competiţie se vor putea înscrie în vederea participării până în data de 18 mai a.c., urmând ca, în perioada 21-30 mai a.c., să transmită filmele realizate. Evaluarea scurt metrajelor se va efectua în perioada 31 mai – 04 iunie a.c., când se vor puncta capacitatea de exprimare liberă, creativitatea, inspiraţia şi documentarea ce a stat la baza materialului realizat.

Premierea filmelor declarate câştigătoare va avea loc în data de 5 iunie a.c.. În cadrul acestui context, municipalitatea va derula şi festivitatea de premiere a unităţilor de învăţământ participante la programul “Şcoala reciclării”, precum şi o expoziţie cu lucrări de artă cu tematică axată pe Ziua Mondială a Mediului.

 

Regulamentul detaliat  privind organizarea şi desfăşurarea Festivalului de Film Ecologic pentru Elevi poate fi consultat de cei interesaţi direct pe pagina de internet a Regiei Autonome de Servicii Publice http://www.rasp.ro/files/bpm/2018/fest-film/RegulamentFFEE2018.pdf sau pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Ploieşti  www.ploiesti.ro

foto:maimultverde.ro