Educaţie şi terapie anti-bullying: pe 19 noiembrie, Ploieşti Shopping City invită copiii şi părinţii la evenimentul „A II-a B”

Pe 19 noiembrie, începând cu ora 11:00, Ploieşti Shopping City îi invită pe copiii din clasele primare, alături de părinţi sau cadre didactice, să participe la programul special „A II-a B”, eveniment creat pentru a aduce în atenţia publicului o temă crucială - bullying-ul în şcoli.

A II-a B” este o iniţiativă plasată la intersecţia teatrului, educaţiei şi terapiei. Scopul acestui demers este de a atrage atenţia asupra unei teme cruciale pentru elevii din clasele primare – bullying-ul.

În şcolile din România, 4 din 5 copii sunt fie martori, fie victime ale fenomenului de bullying, o formă de interacţiune socială compusă din acţiuni sau ameninţări repetate, cu intenţia de a induce frică, suferinţă şi control psihologic asupra victimei, conform definiţiei psihologilor. Acest fenomen a cunoscut o creştere alarmantă în societatea românească în ultimii ani. În această context, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă a creat „A II-a B” ca o iniţiativă de conştientizare a problemei şi de încurajare a copiilor care se confruntă cu astfel de experienţe pentru a cere ajutor.

A II-a B” oferă copiilor spectacole de teatru emoţionante, urmate de ateliere anti-bullying şi discuţii interactive pe această temă. Reprezentaţiile piesei de teatru sunt susţinute de actorii Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu, Irina Velcescu şi Andrei Barbu, iar piesa este scrisă şi regizată de Oana Răsuceanu.

Spectacolul prezintă povestea unei eleve de clasa a II-a care se mută la o şcoală nouă şi se confruntă cu realitatea multor elevi din şcolile primare: bullying-ul. Prin implicarea a două noi colege, a tatălui ei şi a unui profesor, protagonista învaţă să gestioneze situaţia de bullying şi să ia decizii importante în ceea ce priveşte iertarea şi prietenia.

Teatrul este un mijloc puternic şi emoţional de a transmite mesaje copiilor, deseori mai eficient decât discuţiile simple. Este o experienţă care îi învaţă nu doar despre lumea din jur, ci şi despre propria lor putere de a simţi şi de a înţelege într-un mod profund”, spune Eugen Lumezianu, preşedinte ACEA.

Evenimentul face parte dintr-un turneu organizat de Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă (ACEA), în parteneriat cu NEPI Rockcastle, şi se va încheia pe data de 19 noiembrie în Ploieşti Shopping City. Accesul la este gratuit.

Mai multe detalii sunt disponibile pe ploiestishoppingcity.ro.

 

Comunicat:Cristina Răceală-PR