PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE CANABIS, ÎN 3 JUDEŢE
 
La data 15 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova, Ilfov şi Dâmboviţa, într-o cauză în care se efectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. 
S-a reţinut că, în perioada ianuarie - octombrie 2023, o persoană bănuită ar fi comercializat canabis (drog de risc), în mod repetat, direct sau prin intermediul altei persoane bănuite minore (nepot) către consumatori, inclusiv minori, din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov.
Din cercetările efectuate a mai rezultat că, pe parcursul anului 2023, bănuitul major ar fi înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, într-un solar amplasat într-o comună din judeţul Ilfov.
În urma percheziţiilor domiciliare, a fost depistată şi dezafectată o cultură de canabis, aflată într-un solar, fiind ridicate 193 de plante verzi de canabis (aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală verde), 39 de plante semiuscate de canabis (aproximativ 10 kilograme de masă vegetală) şi aproximativ 2,5 kilograme de canabis.
Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea unei persoane, pentru 24 de ore şi măsura controlului judiciar faţă de cea de-a doua persoană bănuită minoră, pentru 60 de zile.
În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă a bănuitului reţinut, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Sursă:IJP Prahova