POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU REŢINUT TREI BĂRBAŢI IN CAZUL A TREI CAUZE PENALE DIFERITE
La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Floreşti au reţinut o persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune.
În fapt, la data de 10 mai a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o angajată a unei societăţi comerciale din comuna Filipeştii de Târg, cu privire la faptul că ar fi fost înşelată de către un bărbat cu suma de 400 de lei.
Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 9 mai a.c., femeia, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la un moment dat, în jurul orei 18.00, în incinta unităţii a intrat un bărbat care i-ar fi solicitat să-i schimbe suma de 1.000 de lei din bancnote de 200 de lei, în bancnote de 100 de lei.
Ulterior, acesta s-a răzgândit să-i schimbe suma, iar în timpul în care femeia căuta bancnote cu valoare mai mică, bărbatul ar fi sustras 400 de lei din totalul celor 1.000 de lei.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana banuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 53 de ani din municipiul Ploieşti.
Ulterior, la data de 13 octombrie a.c., împreună cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti, bărbatul în cauză a fost depistat în municipiul Ploieşti şi a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.
În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.
La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr.7 de poliţie rurală Cocorăştii Colţ au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Ariceştii Rahtivani, la o persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat.
În fapt, la data de 29 septembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Ariceştii Rahtivani despre faptul că i-ar fi fost sustrase din interiorul locuinţei mai multe bunuri, precum o scară de aluminiu, o roabă, o motocoasă, dar şi o drujbă.
În urma percheziţiei, au fost descoperite bunurile sustrase, urmând să fie predate persoanei vătămate.
În baza probatoriului administrat faţă de bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Tot vineri, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti au reţinut un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Valea Călugărescă, fiind bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat.
Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 28 aprilie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale, despre faptul că mai multe persoane ar fi sutras din incinta unităţii o cantitate foarte mare de cabluri şi componente de calculator.
La scurt timp, poliţiştii au identificat persoanele implicate, ca fiind 6 bărbaţi din municipiul Ploieşti şi comuna Valea Călugărescă, iar 5 dinte aceştia au fost depistaţi, fiind luate la acel moment măsuri preventive faţă de aceştia.
Însă, unul dintre bărbaţi s-ar fi sustras cercetărilor, astfel că în cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti cu sprijinul Scoţiei de poliţie rurală Valea Călugărească l-au depistat pe bărbatul în vârstă de 36 de ani care a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.
În baza probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ