Jandarmeria Montană – 22 de ani de la înfiinţare
Joi, 5 octombrie, sa împlinit împlinesc 22 de ani de la înfiinţarea structurilor montane ale Jandarmeriei Române. În Prahova, posturi de jandarmi montani funcţionează în staţiunile de pe Valea Prahovei: Sinaia, Buşteni şi Azuga, pe Platoul Bucegi, iar în zona Munţilor Ciucaş, la Cheia. 
De ziua lor, pe lângă activităţile cotidiene, colegii noştri, împreună cu voluntari de toate vârstele, reprezentanţi ai structurii Salvamont Cheia, în parteneriat cu primăriile Sinaia şi Măneciu, au răspuns prezent campaniei organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în scopul derulării unor activităţi de ecologizare a zonelor montane. Jandarmii au adunat deşeurile din zona Cotei 1400 (Munţii Bucegi) şi pe cele de la Muntele Roşu (Munţii Ciucaş).
De la începutul anului şi până în prezent, lucrătorii structurilor montane din cadrul IJJ Prahova au participat la 70 de misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării unor manifestări cultural-artistice şi sportive, la peste 1100 de misiuni de menţinere a ordinii publice, în cooperare cu Poliţia sau prin patrule de jandarmi. Au desfăşurat peste 80 de acţiuni în colaborare cu rangerii Parcului Natural Bucegi pentru protecţia ariei protejate. De asemenea, au executat şi o serie de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în fondul forestier şi cinegetic.
Au intervenit la 11 acţiuni de salvare, dintre care 7 au fost înregistrate în Munţii Bucegi, unde 17 persoane aflate în dificultate au primit sprijin, iar 4 intervenţii cu au fost în Munţii Ciucaş, fiind ajutate 6 persoane.
Totodată, au fost derulate peste 300 de intervenţii în urma solicitărilor cetăţenilor, cele mai multe dintre ele fiind pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.
Zilnic au fost prezenţi atât pe traseele turistice şi în staţiunile montane pentru prevenirea sau combaterea faptelor antisociale.
 
 
Sursă:Comunicat IJJ PRAHOVA