Peste 250 de invitaţi la Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“ la a VII-a ediţie

Peste 250 de invitaţi au fost prezenţi în seara de 5 octombrie 2023 la cea de-a VII-a ediţie a principalului eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveştile triste să aibă un final fericit!“, organizat de Organizaţia Umanitară CONCORDIA la Teatrul ODEON din Bucureşti. Concertul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru o viaţă mai bună pentru 120 de copii din Centrele de Zi pe care CONCORDIA le-a deschis în Ploieşti şi comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa. Centrele de Zi au fost create pentru ca aceşti copii din comunităţile sărace să aibă unde să îşi facă temele şi să recupereze materia de la clasă, să primească o masă caldă, haine şi tot ce este necesar pentru la şcoală, o şansă în plus să iasă din sărăcie.

„„40% din copii din sistemul educaţional sunt analfabeţi funcţionali, 1 din 11 copii se culcă seara înfometat”, iată ce spuneam în urmă cu cinci ani. Statisticile mari nu s-au schimbat semnificativ şi ultimele date Eurostat din 2022 ne arată acest lucru. România nu are setată ca prioritate naţională eradicarea sărăciei extreme în rândul copiilor. Până când România nu va merge în această direcţie şi până când nu va aloca finanţare de la bugetul de stat pentru serviciile de prevenţie a abandonului familial şi şcolar, statisticile nu se vor schimba.

Sărbătorim 10 ani de când am deschis primul centru de zi pentru copil şi familie. Acest tip de intervenţie oferă copiilor şansa să crească sănătos împreună cu părinţii lor şi fără a fi în pericol de a părăsi şcoala din cauza sărăciei.”, a spus Diana Certan, Director Executiv CONCORDIA România.

Oaspeţi de seamă, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, Excelenţa Sa Doamna Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, şi peste 250 de invitaţi, parteneri, colaboratori şi susţinători ai CONCORDIEI, s-au bucurat de un spectacol susţinut de acordeonistul Jakob Steinkellner şi de un concert extraordinar susţinut de tenorul Vlad Miriţă acompaniat de pianistul Alexandru Mihai Burcă. Momentele pregătite de 70 de copii de la Centrele de Zi CONCORDIA, sub coordonarea prof. Teodora Banu Nistoroiu, Toboşarii CONCORDIA, trupa de dansuri şi Corul copiilor din CONCORDIA, au marcat această seară. Corul a fost acompaniat la pian de Leonard Şarpe, la vioară de Lucian Duţă, iar alături de ei au urcat pe scenă Eduard Stoica (voce), Alexandru Dumitraşcu şi Alexandru Ungureanu (percuţie).

Prin centrele de zi şi munca pe care o face în mijlocul comunităţilor vulnerabile, CONCORDIA rupe lanţul sărăciei şi rămâne alături de copii până când termină şcoala, merg la o facultate sau îşi aleg o meserie, un drum în viaţă. Este noua direcţie a CONCORDIEI, prevenţia abandonului şcolar şi familial. Pentru aceasta, a dezvoltat Reţeaua Naţională a Centrelor de Zi, care numără în prezent 143 de centre de zi în ţară.”, a spus Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României.

Organizaţia Umanitară CONCORDIA - aceste cuvinte reprezintă 33 de ani de implicare socială şi educaţională pentru tineri. 33 de ani de eforturi pentru bunăstarea copiilor şi a tinerilor. 33 de ani de angajament pentru a ajunge cu adevărat la scopul de a face poveşti fericite. Acesta este motto-ul acestei seri Pentru ca poveştile fericite să aibă un final fericit!”. [...] Prin acest tip de ajutor eficient, CONCORDIA susţine şi mai ales împuterniceşte copiii şi tinerii. Vreau să vă felicit pentru ceea ce aţi făcut şi pentru eforturile voastre şi mai ales pentru activităţile şi proiectele absolut remarcabile. Prezenţa atâtor oameni în această seară la concert este o altă dovadă a sprijinului pe care CONCORDIA îl primeşte.”, a declarat Excelenţa Sa Doamna Adelheid Folie, Ambasadorul Austriei la Bucureşti.

Evenimentul a fost realizat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României şi cu sprijinul Teatrului Odeon. Gazda evenimentului a fost, pentru al şaptelea an consecutiv, jurnalista Irina Păcurariu.

Parteneri: Ambasada Austriei la BucureştiForumul Cultural Austriac BucureştiTeatrul Odeon BucureştiPEPCO România.

Parteneri GOLD: The GrandSchoenherrSTRABAGGoodMills România.

Comunicat:Organizaţia Umanitară CONCORDIA