FIRFIRICĂ vine la Casa  de Cultură a Studenţilor Ploieşti

Actorii Teatrului Studenţesc „MOFT” al Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti au inclus în repertoriul lor o comedie spumoasă - „FIRFIRICĂ”, scrisă de celebrul cuplu al anilor ᾿30, Stroe şi Vasilache.

Premiera spectacolului de teatru va avea loc miercuri, 18 aprilie 2018, ora 18.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor Ploieşti.

Din distribuţie fac parte îndrăgiţii actori Irinel Pană, Andrei Ion, Mihaela Dănilă, Sabin Iordache, Diana Nica, Andreea Gîrbea, Alexandra Vasile, Monica Apostol şi Florin Poşircă.

Întâmplări amoroase, încurcături pline de haz, situaţii limită, tensiune vor stârni amuzamentul publicului.

Subiectul general valabil al infidelităţii, dincolo de timp şi spaţiu, oferă o serie de încurcături şi situaţii comice pe care regizoarea spectacolului, Antoneta Trifu le-a valorificat la maximum.

Zâmbete ... fericire ... certuri ... discuţii ... contradicţii ... fidelitate ... trădare ... toate măşti ale profundului sentiment numit iubire. De la Shakespeare şi până în zilele noastre, femei inocente sau frivole, delicate sau crude, se implică în destinul unui bărbat pe care îl modelează după bunul plac. De cele mai multe ori se cred victorioase, fără să-şi dea seama că sunt învinse şi viaţa lor se scurge monoton alături de un bărbat obişnuit, egoist, incapabil de a le răsplăti afecţiunea. În căutarea lui Romeo, întorc spatele unui partener de a cărui bogăţie sufletească nu sunt conştiente şi nu realizează că alegerea făcută le aduce nefericirea.

Este cazul lui Firfirică, un prieten care le sare tuturor în ajutor, fără a cere nimic în schimb şi care încearcă să descurce iţele pe care le ţes personajele din jurul lui. Toţi se folosesc de el şi în egoismul lor îi ignoră sentimentele, dorinţele, marginalizându-l atunci când nu mai au nevoie de el.

În fiecare dintre bărbaţii există sau a existat cândva un Firfirică. Fiecare femeie a visat la un iubit asemenea lui, iar atunci când l-a întâlnit, poate a trecut nepăsătoare fără să se oprească, nedându-şi seama că trece pe lângă fericire.

Comedia ne îndeamnă să reflectăm mai mult asupra sentimentului iubirii, altruismului şi a sufletului pereche, iar în final ne stârneşte un zâmbet amar.