Un bărbat din Ciorani a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea mai multor infracţiuni
 
La data de 1 octombrie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Ciorani au fost sesizaţi de către o femeie despre faptul că soţul său ar fi agresat-o fizic pe fiica acestora, ulterior plecând cu autoturismul având permisul de conducere reţinut şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În baza sesizării, poliţiştii au efectuat verificări pe raza de competenţă, iar la intersecţia Drumului Naţional 1 D cu DJ 100 B(Fulga/Drăgăneşti) au observat autoturismul condus de bărbat. 
Astfel, poliţiştii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele luminoase şi acustice, însă conducătorul auto nu a oprit, iar la un moment dat, aflându-se pe DJ 100 B, pe raza satului Bărăitaru, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unei societăţi comerciale. 
La volan a fost identificat bărbatul în vârstă de 45 de ani, din comuna Ciorani, care emena halenă alcoolică, având o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
În urma evenimentului rutier, bărbatul a necesitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportat la o unitate medicală, fără a rămâne internat. 
Cu privire la aspectele sesizate de femeie, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pe fondul consumului de alcool, bărbatul în cauză a devenit agresiv verbal la adresa soţiei şi fiicei acestora, iar la un moment dat ar fi lovit-o pe minoră. 
În cauză, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, fără a se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere cu permisul de conducere reţinut, vătămare corporală din culpă şi violenţă în familie.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ