PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR PENAL PRIVIND TRAFICUL DE MIGRANŢI, SPĂLAREA BANILOR ŞI FALS ÎN ÎNSCRISURI (video)

La data de 26 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, efectuează 4 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Ialomiţa, punând în aplicare 14 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi, facilitarea şederii ilegale în România, trafic de persoane, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi luare de mită.

Din cercetările efectuate a rezultat că un grup infracţional organizat, ce ar fi fost specializat în săvârşirea infracţiunilor din sfera traficului de migranţi, ar fi efectuat demersuri pentru aducerea în ţară a 2.785 de cetăţeni străini proveniţi din India, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Sri Lanka.
Aceştia ar fi fost adăpostiţi în diferite spaţii de cazare, le-ar fi fost întocmite în fals documentele necesare obţinerii avizelor de muncă şi implicit a vizelor de intrare pe teritoriul ţării, disimulând intenţia reală de a înlesni migrarea cetăţenilor străini extracomunitari către ţări europene.
În schimbul acestor servicii, persoanele bănuite ar fi perceput sume de bani de la victimele infracţiunii de trafic de migranţi. 
Audierile se vor desfăşura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
Acţiunea a participat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al jandarmilor din cadrul grupărilor mobile de jandarmi din Ploieşti şi Constanţa.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursă:Poliţia Română/IJP PRAHOVA