20 Septembrie- O zi fără persoane decedate din accidente rutiere (video)
Iubeşte-ţi viaţa! Spune nu drogurilor!
 
Fii treaz la volan cu zero la mie!
 
Trişezi centura, păcăleşti viaţa!
 
Rămâi în viaţă şi salvează vieţi!
 
Nu deveni o cifră din statistică!
 
Drumul scurtat, poate scurta viaţa!
 
E cool să fii pe drumul cel bun!
 
Nu transforma direcţia în suferinţă!
 
Dincolo de cifre sunt oameni!
 
Aceste mesaje au fost văzute de zeci de participanţi la trafic, ieri, 20 septembrie a.c., o zi dedicată conştientizării importanţei respectării regulilor de circulaţie. 
 
În centrul municipiului Ploieşti, a avut loc acţiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că vieţile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar şi ale celorlalţi participanţi la trafic stau doar în alegerile lor. 
 
Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, i-am îndemnat să aleagă întotdeauna viaţa şi să respecte regulile de circulaţie, pentru a nu devein şi ei o CIFRĂ din STATISTICĂ.
 
Activitatea a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Prahova.
 
Pe parcursul întregii zile, au fost desfăşurate acţiuni de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, acţionându-se în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în staţiunile Azuga, Buşteni şi Sinaia, în oraşele Băicoi, Breaza, Boldeşti Scăeni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Slănic, Urlaţi şi Vălenii de Munte, dar şi în mediul rural, pe raza mai multor comune din judeţ.
 
De asemenea, şi pe drumurile naţionale din judeţ s-a acţionat, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier fiind prezenţi pe tot parcursul zilei pe cele mai tranzitate drumuri din judeţ.
 
În total, peste 115 poliţişti au participat la aceste acţiuni, fiind aplicate aproximativ 360 de sancţiuni contravenţionale.
 
Sancţiunile au fost aplicate după cum urmează: aproximativ 115 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 40 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 26 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 24 bicicliştilor pentru diferite abateri, iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere în vigoare. 
 
În urma filtrelor efectuate au fost reţinute 11 permise de conducere, 5 dintre acestea pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de km/h, unul pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri. 
 
Conduceţi prudent şi respectaţi regulile de circulaţie, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!
Sursă:IJP PRAHOVA