Ploieşti a semnat Acordul de Cooperare pentru a deveni Capitala Tineretului din România  în anul 2024
Acordul de Cooperare privind acordarea titlului ”Capitala Tineretului din România” şi pentru implementarea programului ”Ploieşti LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024” a fost semnat ieri, 19 septembrie 2023, după un an de la câştigarea competiţiei pentru obţinerea titlului de către oraşul Ploieşti, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Filarmonica ”Paul Constantinescu” Ploieşti. 
Oraşul Ploieşti a câştigat titlul ”Capitala Tineretului din România” pentru anul 2024, urmând să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2024, cu programul ”Ploieşti, Let’s PLAY” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth), structurat pe patru direcţii de acţiune: crearea contextului de stare de bine, acţiunea tinerilor în comunitate, consolidarea ecosistemului de tineret şi crearea de perspective pentru tineri. Premiul în valoare de 50.000 euro, oferit de Banca Comercială Română, co-iniţiator al programului, reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea şi implementarea proiectelor propuse.
În cadrul evenimentului pentru semnarea Acordului de Cooperare, panelul a fost format din reprezentanţi ai Echipei de Guvernanţă ”Capitala Tineretului din România”: Nicoleta Deliu-Paşol, Director Comunicare - Banca Comercială Română 
Mircea Meriacri, Preşedinte - Consiliul Tineretului din România
Tudor Ogner, Director executiv - Capitala Tineretului din România,
Preşedinte - Federaţia Tinerilor din Cluj | András Farkas,
Director Strategic - ”Capitala Tineretului din România 2024” şi Director Strategic - Grupul PONT şi din reprezentanţi ai echipei ”Ploieşti LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”:
Radu Simionescu, Manager program - ”Ploieşti LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”
Mihaela Tătaru, Manager program - ”Ploieşti LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”. De asemenea, în cadrul panelului a fost prezent şi viceprimarul municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim.
Aceştia au împărtăşit perspectivele programului ”Ploieşti #LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024”, care se anunţă plin de iniţiative şi inovaţie, şi au prezentat oportunităţile pe care acesta le va aduce oraşului Ploieşti şi, în special, sectorului de tineret.
”Ploieşti a demonstrat că doreşte să urmeze calea întineririi oraşului şi să alinieze dezvoltarea urbană la nevoile tinerilor. De asemenea, a demonstrat prin acţiunile deja iniţiate că este pregătit pentru anul de referinţă 2024, când va purta titlul ”Capitala Tineretului din România”. Tinerii sunt o resursă şi o inspiraţie pentru orice oraş care vrea să îşi redefinească viziunea prin nevoile noii generaţii, pentru că ei vor fi cei care îl vor transforma şi vor crea contextul unei stări de bine pe termen lung, alternativa fiind sumbră: declinul demografic, pierderea de talent şi regresia urbană, în general. Dar Ploieşti dovedeşte că a înţeles acest lucru, la nivel de autoritate locală, alţi factori de decizie, oameni din sectorul privat, toţi sunt pregătiţi să investească în tineri. Iar tinerii, aşa cum au demonstrat şi astăzi, sunt pregătiţi să fie parte a acestei călătorii, sper eu, magnifice.” a declarat András Farkas, Director Strategic - ”Capitala Tineretului din România 2024”.
La dezvoltarea programului ”Ploieşti LetsPLAY Capitala Tineretului din România 2024” au contribuit tinerii şi organizaţiile de şi pentru tineret. Iar, încă de la început, programul s-a bucurat de susţinerea Primăriei Ploieşti, Consiliului Judeţean Prahova, Prefecturii Prahova şi a tuturor instituţiilor subordonate.
Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook Ploieşti - Capitala Tineretului din România 2024, putând fi urmărit mai jos:
 
Toate informaţiile despre Capitala Tineretului din România se găsesc pe: https://capitalatineretului.ro/.
Despre
Programul ”Capitala Tineretului din România” oferă fiecărui oraş din România oportunitatea unică de a-şi transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete, timp de un an de zile, cu participarea activă a tinerilor. Programul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi are la bază principii similare cu cele ale titlului ”Capitala Europeană a Tineretului” gestionat de Forumul European al Tineretului.
 
Istoric
Programul ”Capitala Tineretului din România” s-a născut ca o moştenire a programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului. Oraşele purtătoare ale titlului ”Capitala Tineretului din România” au fost: Timişoara 2016-2017 (ediţie pilot axată în jurul conceptului CHECK-OUT Timişoara / Ce Caut: Timişoara), Bacău 2017-2018 (COLOREAZĂ-ŢI GENERAŢIA), Baia Mare 2018-2019 (#Uturn), Iaşi 2019-2020 (#rlSeUP!), Constanţa 2021-2022 (#ComeToSEAus), Târgu Jiu 2023 (#YouthURL).
Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel naţional, ce funcţionează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital). Programul le permite organizaţiilor de şi pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă şi ajută autorităţile locale să-i identifice problemele şi să atragă investiţii publice şi private pentru rezolvarea acestora şi dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.
Programul ”Capitala Tineretului din România” este implementat în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.
Comunicat:Fundaţia Judeţeană pentru Tineret
                (FJT) Prahova