Şoferi depistaţi la volan în municipiul Ploieşti, deşi aveau permisul de conducere reţinut sau nu deţineau deloc unul
La data de 18 septembrie a.c.,  în jurul orei 09.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Şoseaua Vestului, iar şoferul acestuia nu s-a conformat semnalului, demarând în trombă. 
Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, oprindu-l la intersecţia străzilor Deltei cu Aleea Râşnovenilor. 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, s-a stabilit faptul că la volan se afla un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiu.
În urma interogării bazelor de date s-a constat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind negativ. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Luni noapte, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Oborului, din municipiu au observat cum, conducătorul unui autoturism, la vederea echipajului de poliţie a oprit brusc autovehiculul, făcând schimb de locuri cu pasagerul de pe locul din dreapta.
Din verificări, s-a stabilit faptul că la volan se afla o tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Ploieşti care nu figura în bazele de date ca fiind deţinătoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul în cauză fiindu-i încredinţat de către prietenul acesteia cu care se afla în autovehicul, pentru a învaţă să conducă. 
Ambele persoane au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere şi încredinţare.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ