Un bărbat din comuna Dumbrăveşti a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce ar fi comis 4 fapte de furt calificat, într-o singură noapte

La data de 29 august a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Combatare a Furturilor din Locuinţe Ploieşti au identificat, depistat şi reţinut un bărbat în vârstă 35 de ani, din comuna Dumbrăveşti, bănuit de comiterea mai multor fapte de furt calificat. 

Din cercetări, s-a stabilit faptul că în noaptea de 29 spre 30 iulie a.c., în intervalul orar 20.00-02.00, ar fi pătruns în trei locuinţe din comuna Dumbrava, sustrăgând diferite bunuri, precum sticle cu băuturi alcoolice, un portofel cu carduri bancare şi documente şi o autofiletantă, în valoare totală de 2.000 de lei. 
Totodată, în aceeaşi noapte, bărbatul ar fi sustras un autoturism din faţa unui imobil din aceeaşi comună, în valoare de 5.000 de lei. 
În vederea administrării probatoriului, ieri, 29 august a.c., poliţiştii au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la domiciliul bărbatului, din comuna Dumbrava, fiind descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă. 
În urma probatoriului administrat, faţă de bănuit a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ