PRAHOVEAN CERCETAT ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE MINORI
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat cercetări cu privire la activitatea infracţională a unei persoane bănuite de trafic de minori.
Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada mai – iunie a.c., o persoană ar fi recrutat, adăpostit şi primit, în scopul exploatării sexuale, două minore, pe care le-ar fi constrâns să practice activităţi de videochat şi prostituţie.
Una dintre minore, de mai multe ori, ar fi părăsit în mod voluntar domiciliul, aceasta aflându-se într-o stare de vulnerabilitate cauzată de situaţia sa familială (plasament la asistent social), fapt de care ar fi profitat persoana bănuită, în activitatea de exploatare.
Astfel, în perioada 6 – 27 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigaţii Criminale şi a celor din cadrul Secţiei nr. 21 de Poliţie Bucureşti, au desfăşurat activităţi investigativ-operative, care au condus la depistarea minorei, în municipiul Bucureşti.
Pe timpul nopţii, dar şi în momentele în care, bănuitul nu putea supraveghea victimele, acesta ar fi procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătuşe achiziţionată online.
În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bănuit şi reţinerea acestuia, pentru 24 de ore.
La data de 29 august a.c., acesta a fost prezentat Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de  Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română
Cercetările vor fi continuate de către poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi dispunerii măsurilor legale.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ