Bărbat reţinut pentru 24 de ore pentru hărţuire, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie de către persoana împotriva căruia a fost emis

La data de 27 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

În fapt, la data de 18 august a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 37 de ani, din municipiul Ploieşti, cu privire la faptul că fostul său soţ ar fi încălcat ordinul de protecţie emis de către Judecătoria Ploieşti în luna mai 2023.

Totodată, aceasta a declarat faptul că bărbatul ar mai fi încălcat ordinul de protecţie emis, prin aceea că s-ar fi apropiat, în mod repetat, la o distanţă mai mică decât cea stabilită în ordinul de protecţie, contactând-o, de asemenea, în mod repetat, pe diferite căi.

Tot din cercetări a reieşit faptul că bărbatul în vârstă de 45 de ani, din municipiul Ploieşti ar fi urmarit-o, în mod nejustificat, pe fosta soţie şi i-ar fi provocat distrugeri autoturismului personal, astfel creându-i o stare de temere.

În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de hărţuire, distrugere şi încălcarea ordinului de protecţie de către persoana împotriva căruia a fost emis.

Sursă:IJP PRAHOVA