Incendii de vegetaţie uscată în şase localităţi din judeţul Prahova
Astăzi, 27 august 2023, până la această oră, la nivelul judeţului Prahova s-au produs 5 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Boldeşti-Scăeni, Negoieşti, Chiţorani, Puchenii Mari, Ploieştiori şi Comarnic. 
Pompierii militari au intervenit cu promptitudine şi au împiedicat propagarea acestora la gospodării, nefiind soldate cu victime sau cu pagube însemnate. 
În Boldeşti-Scăeni,  incendiul  de vegetaţie uscata s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp. 
Au intervenit  două autospeciale de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploieşti.
Incendiul de vegetaţie uscată de la Comarnic a cuprins grajdurile unei stâni şi se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 2000 mp. 
Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului nu se aflau persoane sau animale în acea locaţie.
Având în vedere faptul că până în acest moment, luna august a fost caracterizată prin fenomene de caniculă, fiind înregistrate temperaturi extrem de crescute, ceea ce favorizează producerea incendiilor de vegetaţie uscată, amintim cetăţenilor să respecte câteva măsuri esenţiale pentru a preveni acest risc:
 • NU utilizaţi focul deschis pe timp de secetă sau caniculă. 
• NU utilizaţi focul deschis pe timp de vânt. 
• NU aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări. 
• Informaţi-vă şi respectaţi măsurile autorităţilor pe linia prevenirii incendiilor. 
• Anunţaţi în cel mai scurt timp orice început de incendiu pe care îl observaţi, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. 
• În cazul unui incendiu, NU vă deplasaţi prin perdeaua de fum generată. Fumul poate fi toxic şi reduce vizibilitatea, punându-vă în pericol. Încercaţi să vă păstraţi calmul şi evacuaţi zona în siguranţă.
De asemenea, reamintim cetăţenilor că arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este strict interzisă si se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 7.500 şi 15.000 lei. 
În interesul siguranţei comunităţii noastre, fiţi prudenţi şi ţineţi cont de recomadările noastre! 
ISU PRAHOVA
Foto ilustrativ