A 5 a ediţie dedicata Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului, a fost sărbătorita şi la Ploieşti

 

Duminică, 1 aprilie a.c., în Piaţa “Mihai Viteazul “Ploieşti a avut loc a 5 a ediţie dedicata aniversării anuale a Zilei Internaţionale a Conştientizării Autismului.

Timp de 4 ore în prezenţa a multor copii şi părinţi au fost organizate jocuri şi concursuri interactive împreună cu reprezentanţii de la Teatrul Ancuţa Ploieşti şi cei de la ISU Prahova.

De asemenea au fost împărţite 100 de baloane colorate şi tot atâtea flyere cu informaţii despre autism, metode de intervenţie terapeutice, dulciuri pentru copii, 100 de fluturi pe care copiii i-a lipit pe un banner din hârtie.

De asemenea la eveniment au fost prezenţi împreună cu d-na profesor Mihai Adriana şi colegii lui Mihaita Oncioiu (diagnosticat cu autism), Mihaita fiind elev la clasa pregătitoare A de la Scoala Andrei Muresanu Ploieşti.

ISU Prahova alături de acest eveniment

Ca de fiecare dată reprezentanţii ISU Prahova sunt prezenţi şi la acţiunile social-cultural-sportive din Ploieşti.

Duminică, aceştia au luat parte la eveniment cu o ambulanţă SMURD şi un atelier de informare preventivă şi prim ajutor, copii făcând poze cu pompierii dar au şi asistat la câteva lecţii de prim ajutor şi intervenţie rapidă.

Evenimentul a fost organizat de Diana Oncioiu (Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova) în colaborare cu Ilinuta Tudor (Dinamic Kids) şi Teatrul Ancuţa.

La eveniment a fost invitată şi Asociaţia “Din suflet cu dragoste de copii “(Preşedinte Sebastian Savulescu).

"Aprilie este luna conştientizării autismului. Culoarea asociată conştientizării acestei tulburări este albastru, o culoare aparte ce simbolizează lupta zilnică a persoanelor diagnosticate cu autism, de a face faţă lumii în care trăiesc dar şi o luptă continuă şi neobosită a familiilor acestora. Albastru, precum e marea atunci când străluceşte sub razele soarelui de vară dar şi albastrul învolburării ei, pe timp de furtună. Un montagne rousse, în care am fost urcaţi fără să fim întrebaţi. Un mod de a vedea diferit viaţa, de a aprecia lucrurile care contează cu adevărat. Un diagnostic care nu vine cu vreo reţetă miraculoasă sau cu vreun manual de funcţionare şi căruia, fiecare părinte îi face faţă, cât de bine poate.
Cheile pentru a face vizibil autismul cu tot ceea ce implică sunt: conştientizare, cunoaştere, convieţuire.", Diana Oncioiu (Preşedinte Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova