PRAHOVENI  CERCETATI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC (video)
PRAHOVENI  CERCETATI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC (video)
La data de 24 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat activitatea a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc (cannabis) şi deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.
Au fost puse în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere, în judeţul Prahova.
În fapt, în cursul anului 2023, două persoane, de 28, respectiv 56 de ani, ar fi cultivat plante de cannabis, după recoltare drogurile fiind comercializate către diverşi consumatori din judeţ.
În urma acţiunii de prindere în flagrant delict, una dintre persoanele bănuite a fost depistată în timp de deţinea aproximativ 3 kilograme de cannabis, destinate comercializării.
Ulterior, în urma punerii în executare a mandatului de percheziţie domiciliară, au fost descoperite şi ridicate aproximativ un kilogram de cannabis, precum şi 3 plante de cannabis cu dimensiuni între 140 şi 240 de cm. 
Procurorii au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unei persoane bănuite şi măsura controlului judiciar pentru cealaltă persoană bănuită.
În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventive a bănuitului reţinut, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. 
Sursă:IJP PRAHOVA