PRAHOVENI CERCETAŢI PENTRU NERESPECTAREA CODULUI FISCAL CU PRODUSE ACCIZABILE (video)
La data de 27 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au pus în executare 42 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice şi la punctele de lucru cu destinaţia depozit, în judeţele Prahova, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, bănuite de nerespectarea codului fiscal cu produse accizabile.
Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi deţinut peste un kilogram de tutun de fumat, pe care l-ar fi comercializat prin intermediul unei societăţi de curierat, către diferite persoane fizice din ţară. 
De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că persoanele bănuite ar fi achiziţionat tutun, în cantităţi semnificative, pe care, ulterior, l-ar fi prelucrat şi ambalat, astfel încât să poată fi vândut sub forma de firicel sau tocat. 
Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este estimat la 1.501.000 de lei.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, un laptop, 13 telefoane mobile, înscrisuri, 175 de AWB – uri, 9 recipienţi din plastic tip găletuşă, două aparate artizanale de confecţionat ţigarete, ambalaje cu inscripţii de interes în cauză şi un cântar electronic.
De asemenea, au fost indisponibilitate două utilaje industriale pentru mărunţit/tocat tutun, 2.400 de ţigarete, 1.812 ţigarete confecţionate artizanal neinscripţionate, 1.501 kilograme de tutun mărunţit şi 2.178 de kilograme de tutun frunze.
În baza probatoriului administrat, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 9 persoane, respectiv două tinere, de 24 de ani, din Bacău şi 7 bărbaţi, cu vârste între 25 şi 47 de ani, domiciliaţi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Dolj şi în municipiul Bucureşti. 
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Serviciului Criminalistic Prahova, inspectoratelor judeţene de poliţie Călăraşi, Ilfov, Sibiu, Dolj, Gorj, Sălaj, Sibiu, Braşov, Ialomiţa, Dâmboviţa, Arges, Tulcea, Constanţa, Suceava, Iaşi, Vrancea, Neamţ, Vaslui, Hunedoara, Cluj, Bacău, Galaţi, Bistriţa – Năsăud şi Maramureş, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.
Sursă:IJP Prahova