IJP PRAHOVA. ”PERCHEZIŢIE LA PERSOANE BĂNUITE DE FALSIFICARE DE MONEDE” (video)
”La data de 22 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor au efectuat o percheziţie domiciliară, în judeţul Braşov, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori şi înşelăciune.
În fapt, la data de 21 iulie a.c., două persoane, din municipiul Braşov, ar fi achiziţionat un autoturism, din municipul Ploieşti, contravaloarea acestuia fiind achitată cu bancnote falsificate, în cupiură de 100 de lei.
La scurt timp după comiterea faptei, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, asupra acestora fiind descoperite 40 de bancnote contrafăcute, în cupiură de 100 de lei. 
Autoturismul care a făcut obiectul tranzacţiei a fost predat persoanei vătămate.
Ca urmare a datelor obţinute, la locuinţa persoanelor bănuite a fost efectuată o percheziţie domiciliară, unde au fost descoperite şi ridicate o multifuncţională color, două cartuşe de imprimantă, 27 de coli format A4, pe care erau imprimate bancnote în cupiură de 100 şi 50 de lei, 12 bancnote falsificate de 100 de lei şi 5 bancnote falsificate de 50 de lei.
Cercetările au fost extinse, fiind descoperite şi alte bancnote falsificate plasate la diferite societăţi comerciale, din municipiul Braşov, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională.
După finalizarea audierilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane, iar, la data de 23 iulie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus ca unul din bănuiţi să fie cercetat sub control judiciar, iar cel de-al doilea a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală şi de prezumţia de nevinovăţie.” precizează IPJ Prahova.