O ursoaică şi un pui au  căzut într-un canal de la Cota 1400 - Sinaia. Intervenţia pompierilor militari (video)
”Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia au intervenit în această dimineaţă pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400.
La locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD. 
Odată ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat ca este vorba despre un urs (femelă) căzută într-o fosă septică, acoperită aproape complet de materiile din acesta, care ţinea pe creştet puiul, în încercarea de a-l salva. Animalul era agitat. 
A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiştii să fie în siguranţă, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă si-au adus şi aceştia aportul pentru ca această operaţiune să se încheie cu succes. 
Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă una dintre scările metalice din dotare, în încercarea de determina animalele să o folosească pentru a ieşi. Ceea ce au şi reuşit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior şi puiul. 
În final, au fost îndreptaţi spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor.
A fost emis şi mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenţi acolo sa fie informaţi despre misiunea aflată in desfăşurare. ” precizează ISU Prahova
 
Foto-video:ISU Prahova