Percheziţii domiciliare la 6 persoane bănuite de tăiere şi sustragere, de arbori, din fondul forestier naţional
UPDATE
În fapt, din verificări a rezultat că în cursul anului 2022,  două dintre persoanele bănuite ar fi tăiat, ilegal, şi sustras din cadrul unui canton silvic din comuna Măneciu 230 de arbori. 
Tot din cercetari a mai rezultat că unul dintre bărbaţi şi-ar fi pontat soţia, dar şi alte persoane, în mod fictiv, ca angajaţi zilieri în cadrul unui ocol silvic, încasând aproximativ 2.600 de lei, deşi aceştia nu lucrau. 
De asemenea, un alt bărbat ar fi sustras mai mulţi puieţi de arbori în aceeaşi perioadă, iar un altul ar fi desfăşurat activităţi de ,, extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor", în formă continuată, piatra de râu fiind ulterior comercializată către diferite persoane. 
Totodată, a mai reieşit faptul că două dintre persoanele audiate, cu privire la aspectele în cauză, ar fi dat declaraţii nereale. 
În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mai multe înscrisuri şi alte mijloace materiale de probă. 
În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi cu vârstele de 45, 55 şi 56 de ani, din comuna Măneciu şi oraşul Vălenii de Munte, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori, delapidare, fals intelectual în formă continuată, înşelăciune, extragere a agregatelor minerale, fără autorizaţia de gospodărire a apelor, în formă continuată şi mărturie mincinoasă.
ŞTIRE INIŢIALĂ:
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova şi cu cel al poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, au pus  în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în oraşul Vălenii de Munte, la domiciliile a 6 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi sustragere, de arbori, din fondul forestier naţional, fals intelectual şi delapidare, fapte săvârşite în perioada aprilie 2022-mai 2023. 
Prejudiciul total cauzat în urma activităţii infracţionale este de aproximativ 50.000 de lei. 
La sediul unităţii de poliţie vor fi conduse 9 persoane, în vederea audierii. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
Activitatea  a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab" Ploieşti.
Sursă:IJP Prahova