ZIUA INTERNAŢIONALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI DE DROGURI marcată la Ploieşti şi Bucov
În fiecare an, ziua de 26 iunie, este dedicată marcării Zilei Internaţionale de luptă împotriva consumului de droguri. 
În acest context, poliţiştii de prevenire, împreună cu cei ai Biroului Siguranţă Şcolară şi cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova au desfăşurat mai multe activităţi preventive, cu copiii din Parcul „Constantin Stere” din Bucov şi din Parcul din zona Sălii Sporturilor Olimpia din Ploieşti. 
Activitatea a debutat cu prezentarea riscurilor şi efectelor nocive pe care le poate avea consumul de droguri, pe toate planurile. 
În continuare, poliţiştii le-au prezentat acestora modalităţile de prevenire a consumului substanţelor interzise. 
Tinerii au putut experimenta comportamente specifice cu ajutorul dispozitivelor speciale care simuleaza consumul de alcool pe timp de zi şi de noapte, precum şi consumul de droguri. 
Participanţii s-au familiarizat cu noţiuni de educaţie juridică privind răspunderea contravenţională şi penală a minorilor, ce sunt infracţiunile şi exemple concrete întâlnite în practica judiciară, adaptate vârstei. 
Activităţile de prevenire a consumului de substanţe nocive vor continua pe toată perioada vacanţei de vară, prevenirea şi combaterea consumului de substanţe interzise reprezentând reale interese pentru activitatea poliţiştilor prahoveni.
Sursă:IJP PH