PERCHEZIŢII DOMICILIARE ÎN MUNICIPIUL BUCUREŞTI ŞI ÎN JUDEŢUL PRAHOVA
Update:
În cauza instrumentată de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuinţe Ploieşti, în care se efectuaeză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate: 14.000 lei, mai multe bijuterii, precum şi alte mijloace materiale de probă. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de persoanele bănuite, 3 bărbaţi cu vârstele de 30, 32 şi 33 de ani, din municipiul Bucureşti a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauza instrumentată de poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism, tâlhărie calificată în formă continuată şi furt calificat, în urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în vârstă de 30 de ani, şi faţă de femeia în vârstă de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urrmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
Ştire iniţială:
În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au pus în executare 8 mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată în formă continuată, proxenetism şi furt calificat. 
Activităţile s-au desfăşurat în două cauze penale diferite. 
Astfel, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Furturilor din Locuinţă Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
Din cercetări a reieşit că, la datele de de 29 iunie 2022 şi 6 martie a.c., bănuiţii ar fi sustras sumele de aproximativ 47.000 de lei, respectiv 21.900 de lei din locuinţa a două persoane, una dintre ele din municipiul Ploieşti, pretinzând că sunt instalatori. 
De asemenea, poliţiştii Biroului pentru Combaterea Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului Ploieşti au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Ploieşti, la locuinţele a două persoane, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tâlhărie calificată în formă continuată, şi proxenetism. 
Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 30 de ani, ar fi obţinut foloase patrimoniale prin facilitarea practicării prostituţiei de către o tânără, de 29 de ani, în perioada aprilie-iunie a.c. 
În aceeaşi cauză, la data de 16 ianuarie, femeia în cauză, care este bănuită de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie calificată în formă continuată, profitând de neatenţia unui bărbat, care a apelat la serviciile sexuale ale acesteia, i-ar fi sustras acestuia, de la gât, un lanţ din material preţios. 
De asemenea, în perioada 10 martie - 1 mai a.c., aceeaşi femeie, prin întrebuinţarea de ameninţări cu acte de violenţă, ar fi obţinut mai multe sume de bani, de la bărbaţi care ar fi apelat la serviciile sexuale ale acesteia, în comuna Blejoi. 
În urma activităţilor infracţionale a rezultat un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei. 
În cele două cauze, la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti vor fi conduse 9 persoane, în vederea audierii. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei municipiului Bucureşti - Sector 4, Secţiile nr.1 şi 2 de Poliţie Ploieşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.
 
Sursă:IJP PH
Foto ilustrativ/Politia Română