Un muncitor a suferit arsuri pe platforma Rafinăriei Petrobrazi
 
Potrivit Poliţiei Prahova, astăzi după amiază, în jurul orei 15.00, pe platforma rafinăriei Petrobrazi, un muncitor a suferit  arsuri în urma degajării puternice de abur dintr-o conductă.
Victima a ajuns la spital cu arsuri de gradele unu, doi şi trei pe aproximativ nouă la sută din suprafaţa corpului.
IJP Prahova a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate si sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
”La data de 20 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi despre faptul că o persoană a suferit arsuri în timpul programului de lucru, în incinta unei societăţi din comuna Brazi. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au constatat faptul că un lucrător în vârstă de 54 de ani, ar fi suferit arsuri la unul din membrele inferioare, generate de degajarea de aburi proveniţi dintr-o conductă a unei instalaţii. 
Persoana vătămată a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, rămânând internată. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate si sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ