Un bărbat din comuna Scorţeni a fost reţinut de poliţiştii prahoveni. A condus beat
La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 7.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani din comuna Scorţeni.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Ulterior, în jurul orei 10.00, acelaşi bărbat a fost depistat la volanul autoturismului pe strada Horia din oraşul Băicoi.
Astfel, acesta a fost din nou testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la sediul unităţii de poliţie, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat.
În urma probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
 
Sursă:IPJ PH
Foto ilustrativ