Tânăr de 19 ani din  comuna Ariceştii Rahtivani, reţinut de poliţişti pentru mai multe infracţiuni
 
La data de 15 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cocorăştii Colţ au reţinut un tânăr în vârstă de 19 ani bănuit că ar fi comis infracţiuni la regimul rutier.
În fapt, tot ieri, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Ariceştii Rahtivani cu privire la faptul că, o persoană i-ar fi furat autoturismul parcat în dreptul imobilului său, l-ar fi avariat, după care a fugit de la faţa locului.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ulterior depistat persoana banuită de săvârşirea faptelor, fiind vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Ariceştii Rahtivani.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
De asemenea, având în vedere starea fizico-psihică a acestuia şi întrucât nu a fost posibilă testarea cu aparatul etilotest, tânărul în cauză a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Astfel, rezultatul probelor a arătat faptul că acesta avea o alcoolemie de 2.03 g/l alcool pur în sânge.
În urma probatoriului administrat, faţă de tânărul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ