Festivalul National de Pricesne „O rugă spre cer” a avut loc duminică,  la Sala „Europa” a Palatului Administrativ din  Ploieşti
Festivalul National de Pricesne „O rugă spre cer” a avut loc duminică, 11 iunie 2023, la Sala „Europa” a Palatului Administrativ din municipiul Ploieşti.
 
Aflat la a doua ediţie, evenimentul a fost organizat de Parohia „Înălţarea Domnului” din Ploieşti şi s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 25 de ani, desfăşurându-se pe două categorii de vârstă: concurenţi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani, respectiv între 16 şi 25 de ani.
La acest festival au participat tineri din mai multe judete ale tarii (Prahova,Olt, Dambovita, Braila,Ilfov, Buzau) si din capitala tarii.
Concurenţii au interpretat o priceasnă ortodoxă fără acompaniament muzical, fiecare primind atât daruri cu caracter duhovnicesc, cât şi diplome în funcţie de rezultatele obţinute. Trofeul festivalului a fost obţinut de Ioana Alexia Tacea, în vârstă de 14 ani din Maneciu Ungureni judetul Prahova. Juriul festivalului a fost format din specialişti în domeniul muzical şi religios, printre care se regăsesc pr. Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii «Sfântul Gheorghe Nou» din Bucureşti;etnomuzicologul dr.Maria Tănase Marin; Floarea Calota interpreta cantecului teleormanean; Ileana Matus din Maramures si Pr. Georgian Alexandrescu  de la Parohia Inaltarea Domnului din Ploiesti, in calitate de organizator.