Super Concert Caritabil pentru Spitalul de Pediatrie Ploieşti, 16 iunie 2023.COMUNICAT ISU PRAHOVA

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova dispune măsurile necesare pentru ca evenimentul din data de 16 iunie 2023, care se va desfăşura pe Stadionul ”Ilie Oană” din municipiul Ploieşti, să aibă loc în depline condiţii de siguranţă.

În vederea menţinerea climatului de normalitate pentru participanţi, vom avea angrenate forţe şi mijloace pregătite să furnizeze răspunsul eficient în cazul producerii unui incendiu, pentru acordarea primului ajutor calificat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv evacuarea în situaţii de urgenţă a persoanelor aflate în dificultate.

În acest context, în locaţia menţionată, vor fi dislocate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu un ofiţer şi 14 subofiţeri.

De asemenea, unităţile operative de la nivelul municipiului Ploieşti vor fi mobilizate pentru a asigura suplimentarea forţelor de intervenţie în cazul producerii situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării evenimentului vizat.

Pentru ca acest eveniment, care are menirea de a aduce o schimbare în bine pentru comunitatea noastră, să nu fie umbrit de producerea unor situaţii de urgenţă, ISU Prahova aminteşte publicului că are următoarele obligaţii:

• să respecte normele generale de apărare împotriva incendiilor;

• să nu introducă sau să nu încerce introducerea pe stadion a unor obiecte specifice: făclii, artificii, petarde, torţe, recipienţi, materiale incendiare ori fumigene, substanţe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea şi propagarea incendiilor;

• să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afişele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor;

 să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incinta stadionului.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând! Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri: App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906); Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).